PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

En Pep Torro preocupat per la contaminació lumínica

mrosamarques | 27 Setembre, 2006 09:46

 

El dissabte en Pep Torro ens informava al seu blog, sobre mesures d’estalvi d’energia que estan prenent altres comunitats autònomes i municipis.  Córdova fa anys que compta amb una ordenança de protecció del cel nocturn.

Al BOIB de dia 28-4-05 sortí publicada la Llei 3/2005 de 20 d’abril, de protecció del medi nocturn de les Illes Balears, la qual als apartats 3 dels articles 5 i 9 estableixen les actuacions que els hi correspon fer als Ajuntaments com és....”Els ajuntaments han de regular un règim propi d’enllumenat per als esdeveniments nocturns singulars, festius, ferials, esportius o culturals a l’aire lliure....” o que “...poden establir una zonificació pròpia en llur terme municipal...” per tal de determinar les característiques de les instal·lacions i els aparells d’enllumenat adients a cada una de les zones.

Fa més d’un any que el Ple de l’Ajuntament de Palma va debatre una proposta presentada per jo. Demanava “elaborar una Ordenança Municipal per a la protecció del cel nocturn de Palma, d’acord amb la normativa nacional y autonòmica vigent, seguint les recomanacions de la Comission Internationale de l’Eclairage (CIE) i el Comitè Espanyol d’Iluminació (CEI)”.

Proposta rebutjada pel PP, perquè va dir que l’ordenança o reglamentació li correspon fer-la al Consell Insular, és a dir, va tirar pilotes fora.

No em sorprèn gens ni mica el seu posicionament, quan l’Ajuntament de Palma és capaç de mantenir encara instal·lacions d’enllumenat públic com aquestes.....

               
                      

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb