PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

L’Ajuntament de Palma hauria d'aplicar bonificacions a la taxa d'incineració

mrosamarques | 27 Abril, 2006 11:10

Al Ple d’avui de l’Ajuntament de Palma he dut una proposta demanant que s’apliqui una reducció de la taxa de tractament de residus a tots aquells ciutadans que col•laboren en la separació i el reciclatge de residus i deixalles. Per dur-ho a la pràctica, es tracta de crear la “Targeta de l’usuari”. La distribució d’aquesta targeta permetria identificar i controlar el nombre d’usos, no el volum i/o els residus concrets aportats. I, en funció del nombre d’usos que els ciutadans fessin del serveis de recollida selectiva es podria beneficiar d’una bonificació fins a un màxim de l’11% i 12 usos anuals. Com que Palma, a dia d’avui, només compta amb un Centre de Recollida Selectiva, ubicat al Polígon de Son Castelló i un camió especial anomenat “Arco Iris”, servei que coneixen pocs ciutadans, he proposat també l’ampliació del nombre de punts de recollida selectiva, per tal de que es posin en servei deixalleries mòbils, mitjançant camions habilitats a la recollida de residus específics com: radiografies, pintures, sabates, bateries, dissolvents, tòners, etcètera, per apropar el reciclatge a la ciutadania. Crec que és important fomentar la col•laboració i participació de la ciutadania en la separació de fems i premiar les bones pràctiques pot ser una bona manera de fer-ho. Llàstima que l’equip de govern del PP no ho vegi igual, perquè ha votat en contra.

Comentaris

enguillem

El més feixug

enguillem | 27/04/2006, 11:36

El més feixug a l'hora de separar les deixalles és disposar d'un espai a casa per poder separar de forma correcta els residus. Recordo que abans d'eleccions el Cosell va donar un poalet amb dos compartiments totalment inútils. El darrer poal que he vist amb tres compartiments val 190€, molt car, ara bé va força bé ja que es petit i al manco disposes d'un compartiment. Després un altre problema que me trobo és que a l'hora d'anar a tirar les deixalles als contenidors has de fer una mini excursió ja que el contenidor de vidre esta separat dels altres o viceversa. Fins ara havia d'agafar el cotxe fins i tot! te n'adones que tot son trabes i no ajudes ni facilitats. Ara bé a l'hora de fer-se la foto hi son tots. El que dius a l'hora de deixar deixalles extres també és força difícil. Per exemple, on puc llançar l'oli de fregir? i les piles? les sabates?... i han votat en contra? com ho han justificat?
Miquel Àngel

El camió especial

Miquel Àngel | 27/04/2006, 11:38

Això del camió especial fa ganes de riure, és purament simbòlic. Fa anys que existeix i no ha augmentat el seu número. En el meu cas el més aprop que el tinc es per devers la meva feina els dimarts de 11:45 a 12:00. Què he de fer, dur les bosses de reciclatge a la feina i posar-me un despertador per que no se passi el torn? I si estic atenent algun client li explic i segur que ell ho entendra, no?
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb