PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

La web d’EMAYA, una guia per a segons què

mrosamarques | 30 Març, 2007 11:19

Fa prop d’un any que EMAYA va posar en funcionament una pàgina web que, tal i com jo l’entenc, hauria de ser un instrument àgil i eficaç que faci possible la comunicació fluida entre els ciutadans i l’empresa, no tan sols perquè aquells que ho desitgin puguin tenir accés a qualsevol tipus d’informació, sinó també per poder sol·licitar la prestació de serveis.

Doncs bé, a la pàgina web d’EMAYA no s’han aplicat els mateixos criteris a l’hora de crear-la, només és útil per als qui necessitin qualque cosa relativa al servei d’aigua com: contractació, facturació, canvi de titular, reclamacions i moltes d’altres coses i també, un apartat per el pagament. 

En canvi a l’apartat de serveis com: recollida, neteja i alguns altres de menys ús dels ciutadans, només es pot trobar informació però, no es pot sol·licitar la prestació d’un servei, doncs no hi ha penjat cap formulari per demanar-lo i en el seu lloc es dona un número de telèfon, amb el que això suposa de pèrdua de temps per a qui ja s’ha connectat amb la web, a més de la despesa afegida del cost de la trucada per telèfon per sol·licitar-lo.

És a dir, a la pàgina web d'EMAYA s’ha donat prioritat l'accés al pagament de serveis que a facilitar la seva sol·licitud.

L’eficiència d’una pàgina web és valora per la informació que pot rebre el que la visita com, per les oportunitats que té de comunicar-se amb el qui l’ha editada, molt més encara si la pàgina web correspon a un ajuntament o administració local que té entre les seves obligacions, la de informar i donar serveis.

 

Així és la Palma de la Batlessa Cirer

mrosamarques | 23 Març, 2007 11:23

El mal estat de les voreres que veieu en aquestes fotografies corresponen a Son Ferriol però també ho podeu trobar a qualsevol barri de Palma.

La Batlessa s’ha donat molta pressa per acabar els grans projectes, encara que s’acabin malament o destruint el patrimoni de la ciutat però, els projectes per millorar les infraestructures i el manteniment de Palma, per fer-la més equilibrada, han brillat per la seva absència.

Durant el seu mandat, hem pogut veure una manca total de sensibilitat per conservar el patrimoni i les peculiaritats històriques de la ciutat de Palma, a més d’un munt de promeses electorals incomplertes, o que ha modificat, per satisfer els interessos d’uns pocs i no els interessos generals de la ciutadania.     

Tots tenim l'oportunitat de canviar aquesta situació el proper 27 de maig, votant n'Aina Calvo i el Partit Socialista PSIB-PSOE. 

 

La Sra. Cirer no fa bé els deures

mrosamarques | 22 Març, 2007 21:18

Avui se celebra el Dia Mundial de l’Aigua, data establerta per les Nacions Unides per tal de recordar la necessitat d’una major conscienciació en l’ús i protecció d’aquest limitat recurs.

L’escenari del canvi climàtic i les periòdiques sequeres que tenen lloc a l’entorn de la mediterrània fan de l’aigua un recurs encara molt més escàs.

El Ple del mes d’abril de 2005, fa ara prop de dos anys, va aprovar una proposta presentada pel grup municipal socialista amb la que l’Ajuntament de Palma és comprometia a elaborar una Ordenança municipal de foment de l’estalvi i l’augment de l’eficiència en l’ús de l’aigua i a realitzar campanyes d’educació per augmentar la sensibilització dirigides a la ciutadania i consumidors finals, incloent els usos municipals.

L’Ajuntament de Palma a través d’EMAYA i l’Agenda Local 21, va iniciar l’estiu passat la campanya sobre l’ús eficient de l’aigua, amb la distribució de tríptics i dispositius d’estalvi a determinades zones de Ciutat però, que ha passat amb l’Ordenança Municipal de foment de l’estalvi i l’augment de l’eficiència en l’ús de l’aigua.

Fa un any estava en fase d’esborrany i a hores d’ara encara ningú l’ha vista ni s’ha aprovat. Per tant la Batlessa no està fent bé els deures.

Davant una situació de creixement insostenible de la demanda d’aigua i l’escenari de canvi climàtic que vos xerrava abans, són necessàries l’adopció de mesures com l’elaboració d’una Ordenança Municipal per a regular l’estalvi d’aigua, com a instrument que permeti augmentar l’eficiència en l’ús de l’aigua, recolzar i fomentar iniciatives d’estalvi i donar prioritat a la gestió de la demanda, a la depuració i a la reutilització d’aigües residuals.

L’Ajuntament de Palma, s’ha d’implicar en el foment de l’estalvi d’aigua, fent una aposta decidida per un desenvolupament sostenible que contempli la adequada gestió i protecció d’aquest recurs.

 

PROU a l’especulació urbanística que destrueix Mallorca

mrosamarques | 19 Març, 2007 11:20

Dissabte els mallorquins sortírem al carrer per dir “PROU destrucció. Salvem Mallorca”. La manifestació que es va fer a Palma, ha estat de les més nombroses que s’han fet, fins i tot s’hi han sumat més persones que la convocada l’any 2004.

La manifestació hagués pogut comptar amb més participació, si el govern del Sr. Matas no hagués reduït el nombre de vagons, del Servei Ferroviari de Mallorca, dificultant l’arribada a Palma amb aquest transport públic i, tot i això, des del govern se’ns vol fer creure que la protesta del dissabte no anava dirigida a ell.

Serà que són sords o és que no escolten, o les dues coses, perquè els manifestants van deixar clar qui és el responsable.

L’especulació damunt des territori ha arribat a uns extrems que cal aturar. Es necessari un canvi dels models urbanístic i territorial de Mallorca, que eviti el model especulatiu actual i la massificació de l’illa i, acabi també amb les irregularitats i la corrupció urbanística desfermada.

En Pep Torro ha penjat una galeria de fotos que vos recomano si encara no l’heu vista.    

P.D. Rectifico el President Matas no va reduir el nombre de vagons, el que va fer es no posar-ne més o ampliar el servei ferroviari, com se li havia demanat. Pel cas és el mateix, va posar tantes dificultats com va poder.

La llei d’igualtat, un nou avanç social

mrosamarques | 17 Març, 2007 19:46

El president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, ha complert una vegada més amb un dels seus compromisos electorals i dijous passat, amb l’aprovació al Ple del Congrés, de la llei d’igualtat, s’ha fet un altre pas en la consecució dels drets legítims de les persones i una vella aspiració de les dones des de fa molts d’anys.

Tot i que com ha reconegut el propi president, encara falta molt per aconseguir la igualtat definitiva, la societat espanyola està d’enhorabona perquè, es tracta d’una de les normes més compromeses amb la igualtat, de les que es coneixen fins ara en el món.

Les mesures que aporta van des de l’ocupació i la formació, fins al repartiment de les càrregues familiars, la paritat en les llistes electorals i la incorporació de les dones als consells d’administració, mesura que permetrà una presència equilibrada de sexes en els càrrecs decisoris.

Drets pels que moltes dones han lluitat des de fa molts i molts anys, lluita que ha de continuar perquè arribin arreu del món.
                                
 

"Cort des de dins" s'acomiada. Neix "PALMA a cop d'ull"

mrosamarques | 16 Març, 2007 10:10

De la ma d’en Toni Roig vaig obrir aquest blog fa un any i mig, amb l’energia i la il·lusió que ell et transmet, per tal de mantenir un contacte més directe amb la gent i amb la intenció d’informar del que passa dins de l’Ajuntament de Palma, per això el seu títol “Cort des de dins” que, a partir d’avui, es dirà “PALMA a cop d’ull”.

El canvi que introdueixo en aquest blog és amb motiu de que molt aviat, el proper 27 de maig, deixaré de veure Cort des de dins però, des de fora, Palma continuarà estant al meu ull de mira, perquè és la ciutat que m’acull i, per a la que penso seguir treballant, com a socialista i com una ciutadana més, per fer-ne una ciutat que sigui l’orgull dels seus ciutadans.   

Aquest blog no ha estat dels mes actius però, si que ha volgut aportar algunes coses, des de la perspectiva de les qüestions que m’ocupaven i encara m’ocupen dins l’Ajuntament de Palma, fins que s’acabi aquest mandat. Gràcies a qui l’heu seguit.

El privilegi de l’experiència obtinguda i l’honor d’haver estat durant vuit anys regidora de l’Ajuntament de Palma és impagable i, això ho haig d’agrair als votants, al Partit Socialista (PSIB-PSOE) i molt especialment a en Toni Roig que varen dipositar en mi la seva confiança.

Per això, des de l’experiència però també des de la meva estima cap aquesta ciutat, sense el pes de la responsabilitat institucional però des de la responsabilitat ciutadana de col·laborar a fer de Palma una ciutat millor, el blog seguirà essent un portal per a que tothom pugui opinar i des del que vull traslladar-vos les meves reflexions i preocupacions.   Wink     

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb