PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

L’equip de govern de la Sra. Cirer no defensa als ciutadans

mrosamarques | 21 Novembre, 2006 12:06

L’avanç experimentat en els darrers anys pels serveis de telefonia mòbil i telefonia fixa via radio, ha comportat la proliferació de nombroses instal·lacions d’aquest tipus repartides per tota la ciutat.

Aquestes instal·lacions estan provocant alarma i preocupació entre els veïnats d’alguns barris de Palma, com són en aquests moments a l’Eixample, El Molinar i Sa Indioteria, la seva preocupació es fonamenta en els possibles efectes nocius que puguin tenir sobre la salut i, a més, en el cas de l’antena de Sa Indioteria, per l’existència d’una escoleta i un parc públic al costat de l’edifici on està instal.lada.

Per altra banda, no compten ni amb la corresponent llicència d’instal·lació, ni amb la corresponent llicència municipal d’activitats classificades, per tant són il·legals.

Totes les sentències dictades fins ara, per resoldre diversos episodis viscuts al nostre país a causa de la proliferació d’aquest tipus d’instal·lacions, es pronuncien en el sentit de que la seva ubicació, s’ha de mantenir a una distancia d’escoles, guarderies, hospitals i centres de salut, que no suposi un risc per a la salut de les persones.

En tots tres casos, l’Ajuntament fa molt de temps, fins i tot anys, que ha advertit als promotors del procediment de desmantellament per via d’execució forçosa, en cas que no complimentin l’ordre de tancament en el termini de 48 hores. Què espera la Sra. Cirer i el seu equip per fer-ho?

Retardar el desmantellament només afavoreix a les empreses titulars, per tal que aconsegueixin les llicències municipals que es puguin estar tramitant per una altra costat.

Tot plegat es llastimós, i indigna veure com l’Ajuntament que té competències en matèria de protecció del medi ambient i de la salut pública deixa passar el temps sense fer res, quan hauria de ser el primer defensor dels ciutadans.

Al Ple de dia 30 d’aquest mes, presento aquesta proposta.

 

La batlessa Cirer i el seu equip, governen Palma sense planificació

mrosamarques | 17 Novembre, 2006 13:14

Per això, veiem com fer i desfer, i destruir patrimoni és una constant de l’equip de govern de la Sra. Cirer a l’Ajuntament de Palma. Tant és així, que estan embullant a la ciutadania.

En els serveis fan exactament igual. Que si ara poso un bus, que si ara el llevo, que si ara redueixo el seu recorregut, que si ara l’amplio, total, com si es tractés d’una jugueta.

Fa pocs anys els barris del Molinar i el Coll d’en Rabassa estaven connectats amb l’aeroport, mitjançant la línia 17 de l’EMT, fins que l’empresa municipal decidí reduir el recorregut d’aquesta línia només fins a Can Pastilla.

El president de l’EMT dies enrere va anunciar que, a partir del proper mes de maig, connectarà de nou Can Pastilla amb l’aeroport però, s’oblida dels barris d’el Molinar i el Coll d’en Rabassa. Es tracta d’un lapsus o d’interessos electoralistes?

Actualment els usuaris i residents d’aquests barris per anar a l’aeroport han d’anar primer cap al centre de Palma - separat uns quants quilometres – per haver de tornar a fer després el recorregut cap enrere, malgrat que aquesta instal·lació està devora a aquestes barriades. Això suposa, a més, una pèrdua de temps i/o de doblers pels habitants d’aquestes zones.

Al Ple del dijous dia 30, presento aquesta proposta.

El desenvolupament humà. Un problema preocupant

mrosamarques | 15 Novembre, 2006 19:46

Amb aquest títol, han publicat Rafa Julve i Juan Gasparini aquest article a un diari que s’edita a Barcelona, que m’he permès traslladar-vos per a qui hi estigui interessat.

Impressiona veure com, mentre el mon es disputa el predomini sobre el petroli, “Gairebé dos milions de nens moren cada any per falta d’aigua potable”.

El contingut de l’article crec que no pot deixar indiferent a ningú i, a més, convida a fer una reflexió sobre la situació d’escassetat de l’aigua que pateix el mon i, a que tots prenguem consciencia de la necessitat de no malbaratar-la però, sobretot, que per part dels estats i les administracions, s’apliquin mesures per garantir que els països menys desenvolupats i més pobres, puguin disposar d’aquest recurs bàsic per a la humanitat.    

L’Ajuntament de Palma només treballa quan venen les eleccions

mrosamarques | 10 Novembre, 2006 12:14

El PP amb tants d’anys governant a la comunitat autònoma i també a Palma, no ha estat capaç de crear les infraestructures que facilitin la mobilitat de la ciutadania d’un manera còmoda i eficient però alhora també sostenible.

Avui el president de l’EMT de Palma, ha comunicat a través de la premsa que, just abans de les eleccions del proper mes de maig, posarà en funcionament noves línees per ampliar el servei de  transport públic i donar solució a alguns problemes que no són nous d’ara, sinó que s’arrosseguen des de fa molts anys, ESTEM D’ENHORABONA !! encara que haurem de veure com van aquestes novetats.

Per l’equip de govern del PP a Palma, es veu que només se mouen quan venen les eleccions. Sempre actuen sense tenir un projecte de futur al darrere i així mos va, parcs que es fan tres vegades (Parc de Ses Estacions) o dues reformes en menys de tres anys (Plaça Espanya) per posar alguns exemples. 

L'any que ve esper no tenir de fer memòria a la batlessa Cirer....

mrosamarques | 09 Novembre, 2006 13:27

....del que ha dit el seu company de partit.

El Conseller de Medi Ambient, Jaume Font, ahir es va entrevistar amb el Secretari General pel territori i la biodiversitat del Ministeri de Medi Ambient que, va dir que a partir de l’any 2010, s’encarirà el preu de l’aigua per l’aplicació de la directiva europea que obligarà a repercutir als consumidors, els costos de les infraestructures que se construeixin per garantir el subministrament d’aigua.

El Conseller Font reconegué aquest fet però, va dir que a Balears no tindrà una gran significació perquè ja s’apliquen tarifes progressives per gravar els consums elevats, i a més amb l’arribada de l’aigua procedent de sa Costera a la xarxa d’abastament, el preu de l’aigua experimentarà un descens.

Com que a Palma estem pagant l’aigua per damunt del que li costa a EMAYA essent un dels preus més cars de tota Espanya, aquí teniu els resultats dels beneficis obtinguts en els darrers cinc anys, en relació als resultats finals d’explotació d’aquesta empresa municipal, m’han interessat les declaracions del Conseller de Medi Ambient, Jaume Font que he llegit avui al DM i estic convençuda que no les haurem de fer recordar a la batlessa Cirer.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb