PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

Què trobau, és una zona verda o un aparcament?

mrosamarques | 29 Setembre, 2006 12:15

 

Al Ple d’ahir també vaig fer aquesta proposta. Els veïns del barri de S’Indioteria no han estat reclamant una zona verda pel seu barri perquè sigui utilitzada pels vehicles.

Va ser aprovada per unanimitat i esper que els veïns de S’Indioteria aviat puguin gaudir d’aquesta zona que tant han desitjat.

 

 

Avui sessió plenària a l’Ajuntament de Palma

mrosamarques | 28 Setembre, 2006 08:29

Com cada darrer dijous de mes, avui hi ha Ple a l’Ajuntament i vos avanç una proposta que presento, i que té a veure amb el servei de recollida selectiva d’EMAYA.

Palma només compta amb un Centre de recollida selectiva al Polígon de Son Castelló, i ens preocupa el descontrol existent en aquest Centre que està provocant molèsties a la ciutadania.

Darrerament s’observa la presència de persones remenant entre les deixalles obstaculitzant que els residus es deixin de forma adequada als diferents contenidors.

El tractament que EMAYA ha de donar als residus, ha de ser el de lliurar-los d’acord al que estableix el vigent Pla director sectorial per a la gestió dels residus urbans de l’illa de Mallorca. EMAYA ha d’impedir  les interferències de qui, a títol individual o empresarial, pugui estar interessat amb l’obtenció de determinats residus.

Situacions com aquesta no promouen, precisament, la necessària conscienciació ciutadana de separar els residus perquè puguin ser reciclats i reutilitzats.

Proposo s’elabori un Pla de tractament de residus d’obligat compliment per part d’EMAYA, en concordança amb el Pla director sectorial i, es donin les instruccions pertinents per acabar amb el problemes i les interferències al Centre de recollida selectiva de Son Castelló.

 

En Pep Torro preocupat per la contaminació lumínica

mrosamarques | 27 Setembre, 2006 09:46

 

El dissabte en Pep Torro ens informava al seu blog, sobre mesures d’estalvi d’energia que estan prenent altres comunitats autònomes i municipis.  Córdova fa anys que compta amb una ordenança de protecció del cel nocturn.

Al BOIB de dia 28-4-05 sortí publicada la Llei 3/2005 de 20 d’abril, de protecció del medi nocturn de les Illes Balears, la qual als apartats 3 dels articles 5 i 9 estableixen les actuacions que els hi correspon fer als Ajuntaments com és....”Els ajuntaments han de regular un règim propi d’enllumenat per als esdeveniments nocturns singulars, festius, ferials, esportius o culturals a l’aire lliure....” o que “...poden establir una zonificació pròpia en llur terme municipal...” per tal de determinar les característiques de les instal·lacions i els aparells d’enllumenat adients a cada una de les zones.

Fa més d’un any que el Ple de l’Ajuntament de Palma va debatre una proposta presentada per jo. Demanava “elaborar una Ordenança Municipal per a la protecció del cel nocturn de Palma, d’acord amb la normativa nacional y autonòmica vigent, seguint les recomanacions de la Comission Internationale de l’Eclairage (CIE) i el Comitè Espanyol d’Iluminació (CEI)”.

Proposta rebutjada pel PP, perquè va dir que l’ordenança o reglamentació li correspon fer-la al Consell Insular, és a dir, va tirar pilotes fora.

No em sorprèn gens ni mica el seu posicionament, quan l’Ajuntament de Palma és capaç de mantenir encara instal·lacions d’enllumenat públic com aquestes.....

               
                      

 

EMAYA no aprèn del seus errors

mrosamarques | 26 Setembre, 2006 11:31

Aquest estiu EMAYA ha anunciat que té intenció d’ampliar el sistema de recollida pneumàtica de fems en els propers anys.

                                 

                                                                                                                       

Com pot ser que l’Ajuntament de Palma vulgui gastar doblers en una instal·lació que, a més de ser excessivament cara, és poc eficient?

Palma, ara mateix, té altres necessitats més prioritàries i necessita altres inversions d’interès general per al conjunt de la ciutadania.

La recollida de fems per succió, implantat en el Centre històric, és clarament ineficaç. Les boques de les bústies són massa estretes, produeix renous i males olors que molesten als veïns, i a través d’aquest sistema no és fa recollida selectiva, tot i que per la informació pareixi que sí. Per tant, ha estat necessari distribuir contenidors per recollir vidre, paper i envasos, com a la resta de Ciutat, i no ha evitat continuar fent un servei complementari de recollida amb camions, com pretenia EMAYA.

La implantació de la recollida pneumàtica al Centre històric va comptar amb l’ajut econòmic d’un 50% del cost total de 23 milions d’euros, procedents dels fons de la Unió Europea. L’ampliació que preveu EMAYA no tindrà ara aquet ajut, tota la inversió serà a càrrec de l’Ajuntament, i no es tracta de posar mà als 100 milions d’euros que el Govern de les Illes Balears s’ha compromès a aportar a Palma per la Llei de Capitalitat.

 

  

                                                                                                                                                    

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb