PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

Avui s’han aprovat les comptes anuals d’’EMAYA.......UN DESASTRE

mrosamarques | 29 Juny, 2006 11:27

El que mos faltava!! EMAYA a més de ser una empresa mal gestionada, ara es troba en una situació de desequilibri econòmic que, de no produir-se canvis importants en la gestió de l’empresa, pot posar en perill la seva estabilitat i continuïtat, amb més de mil treballadors al darrera.


En quan a la gestió, lamentar que EMAYA hagi xapat la ciutat en dos, la Palma neta i la Palma bruta. La neta la veureu als barris del centre i la bruta als barris de la perifèria. Un servei socialment discriminatori i que contribueix a desequilibrar encara més la ciutat


La xarxa de clavegueram és obsoleta, recordar les continues ruptures de les canonades i les conseqüències que va tenir per a moltes famílies del carrer Antoni Pons. Les inversions que es realitzen són insuficients per renovar tota la xarxa


En recollida selectiva, estem a la coa de tots els municipis de Mallorca, qualsevol municipi de Mallorca pot fer més reciclatge que nosaltres i, per si això no és prou important, a més, la mitja d’antiguitat de la flota de vehicles de recollida de fems és de més de 12/15 anys, així s’entenen fets com el de diumenge passat quan va bolcar la cabina d’un vehicle adquirit l’any 1991, posant en perill la seguretat dels treballadors, que per cert, varen haver de ser atesos per diverses contusions i rebre alguns punts de sutura.

 

Que he de dir del servei de l’aigua, encara estem pagant l’operació vaixell, tot i que el mes de març d’aquest any va quedar cancel·lat el préstec que durant deu anys pagava EMAYA. Vaig proposar que revisessin a la baixa la tarifa d’aigua per compensar la incidència que tenia el pagament del préstec. La resposta suposo que ja la sabeu abans de que vos ho digui, efectivament va ser NO.

 

ELS CIUTADANS PAGUEM LES CONSEQÜÈNCIES D’UNA MALA GESTIÓ

 

Aquesta és la darrera que vos cont avui, no vull angoixar-vos més a tots els que decidiu llegir-me. Els propers dies vos seguiré contant més coses que han passat al Ple d’avui dijous.

   

L’Ajuntament de Palma troba que fer campanyes de conscienciació ciutadana és tudar doblers

mrosamarques | 29 Juny, 2006 10:28

Els senyors del PP de l’Ajuntament de Palma no volen sentir xerrar de fer campanyes de labor pedagògica per tal de conscienciar a la ciutadania de qüestions com fomentar l’ús racional i l’estalvi d’energia a Ciutat. Avui al Ple han rebutjat una proposta que els socialistes els hi ho demanàvem.

 

Això sí, sempre que poden descarreguen damunt dels ciutadans i ciutadanes, els problemes d’alguns dels mals que Palma pateix però, no són capaços o no volen reconèixer que l’equip de govern és el primer que ha de millorar la seva gestió i que si volen la col·laboració de la població, han de fer campanyes amplies i continuades que arribin a tothom.

 

Només amb la corresponsabilitat i la participació, incloent tan als poders públics com als agents socials i econòmics i a la pròpia ciutadania, s’aconseguirà crear consciència social i fomentar un canvi d’hàbits i usos entre els palmesans i palmesanes.      

Una vegada més el Ple de l’Ajuntament de Palma ha quedat ple, ple, ple.......

mrosamarques | 29 Juny, 2006 09:54

Aquesta vegada han vingut el veïns que reclamen el Parc de Ses Vies en lloc d’una via de circulació ràpida que continuarà dividint els barris per damunt i per davall del carrer Jacint Verdaguer i han vingut a recolzar la proposta del Grup Socialista demanant que es perllongui el soterrament de les vies del tren fins a eliminar el perillós pas a nivell de Can Foradí i permeabilitzar els barris de Son Forteza Nord i Son Cladera.

 

DEMÀ DIVENDRES A LES 20 HORES TOTS A LA MANIFESTACIÓ PEL

 PARC DE SES VIES

 

També estan amb nosaltres el veïns de Secar de la Real, que porten molt temps lluitant per que no es faci a Son Espases el nou Hospital de referència, que depreda territori i no respecte el patrimoni del Monestir de Secar de la Real.

 

I han vingut també uns joves palmesans, reclamant el compromís del Regidor de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament Sr.Durán de construir una pista de patinatge a la Plaça de Sa Feixina per poder practicar “skate” com a ells els hi agrada i que aquesta practica no sigui una molèstia per la ciutadania.

 

És lamentable i trist comprovar com la Sra. Cirer que hauria d’esser la Batlessa de tots no escolta i ignora les peticions de la ciutadania de Palma però, és d’admirar com aquests veïns no defalleixen i continuen lluitant per allò que suposa una major qualitat de vida per tots ells.

 

PER AIXÒ TENEN TOT EL SUPORT DELS SOCIALISTES DE PALMA

 

Avui arreu del mon se celebra el Dia del Medi Ambient

mrosamarques | 05 Juny, 2006 11:17

Les administracions tenen l’obligació de treballar de forma decidida en la preservació i conservació del Medi Ambient ja que és un patrimoni comú de la humanitat.

Per tan, l’Ajuntament de Palma ha de treballar per a millorar la qualitat mediambiental de Palma i conseqüentment el benestar dels seus ciutadans, avui i tots els dies de l’any.

Per això, crec convenient recordar algunes de les moltes actuacions que cal emprendre i impulsar com són:

 1. Crear espais verds urbans, creant alhora una xarxa verda.
 2. Exigir paràmetres mediambientals a les noves edificacions.
 3. Posar a l’abast de la ciutadania el patrimoni natural de Palma.
 4. Dur a terme un Pla d’Esponjaments per recuperar espais lliures per equipaments.
 5. Un Pla especial de protecció del sòl rústic.
 6. Un Pla de torrents per a integrar-los com espai d’oci ciutadà.
 7. Programes per a la disminució de la contaminació acústica, atmosfèrica i lumínica.
 8. Crear nous punts verds i mòbils de recollida selectiva.
 9. Promoure la instal·lació de comptadors individuals amb ajudes econòmiques.
 10. Posar en marxa plans de reutilització de l’aigua.
 11. Promoure accions de racionalització de l’estalvi d’aigua i energètic.

Per aconseguir aquests objectius serà necessària la implicació dels poders públics i els agents socials i econòmics però, també la de tots els ciutadans, amb qüestions d’important valor com: Reutilitzar, separar les deixalles o reduir els consums.

Posem-nos-hi tots ja !!!

A Palma hi ha contenidors de fems de primera i segona categoria

mrosamarques | 02 Juny, 2006 11:56

Els que fan nets quasi cada dia,I els que,.....cada quan diríeu que els fan nets?


Les platges de Ciutat Jardí i Can Pere Antoni s’han quedat sense guardó.....

mrosamarques | 01 Juny, 2006 11:56

És decebedor que un any més aquestes dues platges s’hagin quedat sense la bandera blava que atorga l’ADEAC (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor). La concessió aquest any de la de Cala Major és, en canvi, una bona noticia.   

La bandera blava de Ciutat Jardí, li va ser retirada l’any 2003 í, encara no s’ha tornat a recuperar. L’Ajuntament no ha fet prous esforços per a millorar aquesta platja del Coll d’en Rebassa, on la brutor de l’aigua de bany és un problema que difícilment es resoldrà mentre Emaya continuï abocant al Torrent Gros els excedents d’aigua sense depurar.

Per la seva banda, la platja de Can Pere Antoni tampoc ha estat guardonada per motius de neteja, seguretat i gestió municipal, malgrat ser una platja molt freqüentada pels ciutadans de Palma.

Els responsables municipals tenen l’obligació de destinar esforços i recursos no només a les zones turístiques, sinó a totes les platges urbanes de Palma.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb