PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

Continuació del plenari....(2)

mrosamarques | 30 Maig, 2006 10:02

Una proposta demanant una zona verda al Coll d’en Rebassa, tampoc va tirar endavant. L’equip de govern va votar en contra.

Com passa a molts d’altres barris, al Coll hi manquen zones verdes. Malgrat el Pla General d’Ordenació Urbana de Palma preveu l’execució de 13 espais lliures, encara no se n’ha fet ni un.

L’Ajuntament té previst executar-ne un que està situat a un extrem del barri, al costat de la Central de GESA, a una zona amb poca densitat de població i que té Es Carnatge devora, en canvi, la zona coneguda com Ses Cases Noves a on s’hi ha edificat un nombre molt important d’habitatges i que ha suposat un gran creixement de població, no n’hi ha cap.

Un dels espais lliures pendents d’executar es troba precisament en aquest lloc i, ....sabeu com està?,....doncs és un aparcament de cotxes en superfície i un racó a on hi pots trobar cotxes abandonats. Qui hi ha posat la grava?...i, ningú de l’Ajuntament ho sap?


   


La justificació per rebutjar la proposta és que l’espai lliure no és de l’Ajuntament....ja, ja, ja. Fa anys que els habitatges es varen acabar de fer i encara no l’ha recepcionat l’Ajuntament?

Bé això és el que aquest Ajuntament es preocupa de les persones i el seu benestar.

Continuació del plenari....(1)

mrosamarques | 29 Maig, 2006 18:08

Com deia el mateix dia del Ple, vaig començar be el dia, perquè el PP va aprovar una proposta que presentava però, una altra, no va obtenir la seva aprovació. Els hi demanava el tancament de dos abocadors il·legals localitzats a Establiments i a Son Rossinyol.

 

El termini per a presentar propostes al Ple és aproximadament d'uns quinze dies anteriors a la celebració i, és clar, els senyors del PP, si van posar tot d’una al tenir-ne conèixement. No els hi agrada que els hi surti la “merda”, amb perdó, per tot arreu, conseqüència, el dia del plenari et diuen que ja ho estan fent i et rebutgen la proposta.

 

De totes formes el que compta, és que es posés fil a l’agulla per eliminar l’existència dels abocadors i això pareix que l’Ajuntament ja ho ha començat a fer. Ho seguiré de totes formes, doncs no me’n fio ni un pel d’aquests senyors.

 

Ahir dos companys es varen casar

mrosamarques | 27 Maig, 2006 20:33

El que havia de ser un casament discret, va acabar amb tot l’Ajuntament, o quasi tot, devora seu.La simpatia de tots dos no passa desapercebuda a ningú i per això i per moltes altres virtuts que tenen, s’han guanyat l’estima de tothom.

ENHORABONA RAMON I MARIA !!

Cal que millorin les piscines municipals

mrosamarques | 25 Maig, 2006 11:22

La Conselleria de Salut posant multes l’any 2001 o, l’OCU (Organització de consumidors i usuaris) denunciant el problema, han fet palès que les piscines municipals de Palma presenten alguns problemes respecte de la qualitat de l’aigua. Fins i tot el propi Laboratori Municipal fa anys que amb les seves analítiques reclamava  es donés solució.

 

Exceptuant la de s’Estel tan la de Son Hugo com les de Son Moix i Germans Escales, incompleixen la normativa de mantenir per sota del 0’40% la quantitat de clor residual combinat. No suposa un perill greu per a la salut però, si pot produir l’aparició de malalties.

 

Des de que l’any 2000 vaig presentar la primera proposta al Ple de l’Ajuntament de Palma per tal que es resolgués aquesta qüestió, no ha estat fins al Ple d’avui que m’ha estat aprovada la proposta que he tornat a dur, havent aconseguit algunes altres coses més.

 

El text complert dels acords aprovats, són:

 

1.      El Ple de l’Ajuntament de Palma acorda continuar realitzant les inversions necessàries a les instal·lacions de les piscines municipals de Son Moix, Son Hugo i Germans Escales, per tal que totes compleixen amb la normativa vigent i puguin manternir per sota del 0’40% la quantitat de clor residual combinat.

2.      El Ple de l’Ajuntament de Palma acorda que l’IME conjuntamen amb el Laboratori Municipal reorganitzaran els procediments de les anàlisis de l’aigua de les piscines municipals, per tal d’obtenir els resultats en el menor temps possible des de la presa de les mostres.

3.      El Ple de l’Ajuntament de Palma acorda que l’IME en totes les piscines municipals, farà públics els resultats de les anàlisis en un panell informatiu a cada una de les piscines.

 

AVUI HE COMENÇAT BE EL DIA...

 ja veurem que passa amb les altres propostes que encara s’han de debatre

 

Avui el Ple de l'Ajuntament de Palma ha quedat ple, ple, ple.....

mrosamarques | 25 Maig, 2006 09:58

.....durant molts minuts, el Saló de Plens ha quedat ple per la presència de veïnats del carrer Antoni Pons que una averia d’EMAYA els va fer fora de ca seva.

 

Varies famílies, porten sis mesos fora de ca seva i és comprensible que estiguin indignades i impacients per tornar a fer una vida normal.

 

Demanen més eficàcia per part de l’Ajuntament i menys pèrdues de temps però, alhora, també més seguretat

 

De veres que comprenem les seves preocupacions.

 

Hi haurà participació ciutadana de veres a l'Ajuntament de Palma?.....

mrosamarques | 25 Maig, 2006 09:08

.....jo em permet dubtar-ho, doncs la participació en mans de l’equip de govern no és cap garantia si és el PP el que l’ha d’impulsar.

Ahir horabaixa quedaran constituïts els Consells Territorials dels cinc Districtes de Palma: Nord, Llevant, Ponent, Centre i Platja de Palma, en compliment de la Llei de Grans Ciutats, en vigor des de l’1 de gener de 2004.

Els Consells Territorials són un òrgan de participació, consulta, informació i proposta sobre l’actuació municipal, que permet la participació dels veïns i les seves associacions, així com de les entitats ciutadanes del Districte en la gestió dels assumptes municipals.

Esper equivocar-me i que els Consells Territorials no es converteixin amb una eina més de màrqueting del PP, en lloc d’una eina per poder escoltar i atendre les peticions i les inquietuds de la ciutadania, per a millorar els seus barris i dotar-los dels serveis i equipaments necessaris per millorar també la seva qualitat de vida.

I tot això ho dic perquè els extingits Consells d’Àrea, varen ser totalment inoperants, demostrant que el PP no creu amb la participació ciutadana.

Per la part que mos toca, farem el possible per a que els Consell Territorials siguin vertaders òrgans de participació.   

 

 

 

 

 

 

L'Ajuntament de Palma hauria de fer menys màrqueting i més reciclatge

mrosamarques | 23 Maig, 2006 10:41

Ahir amb motiu del dia de la patrona dels funcionaris, l'Ajuntament de Palma va regalar a cada funcionari un tassó de plàstic reciclable i reutilitzable.

La iniciativa està bé però, només és una gota d'aigua del que hauria de fer per fomentar el reciclatge entre la ciutadania.

És més una operació de màrqueting per a convèncer - a qui s'ho vulgui creure -, que fan moltes actuacions per a millorar els pèssims ratis de recollida selectiva que, són de llarg, els pitjors de tota l'illa de Mallorca.

No s'està portant al carrer campanyes i activitats que permetin introduir la cultura del reciclatge entre els ciutadans i ciutadanes de Palma, per tal de que coneguin la necessitat de separar els residus i la importància de reutilitzar.

Per a mostra, ni el propi Ajuntament fa correctament la separació dels seus residus. Vegeu la demana que vaig formular el mes passat i que encara no m’ha estat contestada.

....Al Ple del mes de juny demanaré més actuacions efectives i menys iniciatives per cobrir l’expedient....!!!

Ah!! I que posin també més contenidors.

N’Agustina Ferrando em comenta la indefensió dels ciutadans davant l’Administració

mrosamarques | 05 Maig, 2006 12:03

Et vull agrair el comentari al meu article de dia 28 d’abril "Recollida separada de fems orgànics".

En tenir coneixement del que t’ha ocorregut en relació a la taxa d’incineració, vull dir-te que crec convenient traslladar el teu cas al Regidor de l’Àrea d’Hisenda de l’Ajuntament de Palma, perquè se’t doni una explicació i/o solució a la teva situació.

Quan jo en tingui coneixement, t’ho traslladaré d’immediat.

 

 

PALMA envoltada d’abocadors incontrolats

mrosamarques | 05 Maig, 2006 11:21

L’aparició d’abocadors incontrolats al municipi de Palma no té aturador. La setmana passada varem denunciar l’existència d’un abocador a Establiments a prop del Laboratori d’EMAYA i avui n’he denunciat un altre a Son Rossinyol.

El de Son Rossinyol està ubicat precisament en una zona a on l’Ajuntament de Palma té instal·lat un cartell que diu textualment “Prohibit abocar enderrocs i qualsevol tipus de residus”.


   


Dona la sensació que l’Ajuntament consent aquest tipus de practiques, doncs no és capaç de fer respectar les seves indicacions, ni controlar adequadament la zona que pretén protegir. En aquest sentit, la constant aparició d’abocadors il·legals demostra que l’Ajuntament no s’ocupa suficientment d’aquest problema i que les seves actuacions, no són prou eficaces i contundents per evitar les conductes incíviques d’uns pocs ciutadans.

Estem davant d’un problema d’importants conseqüències pel medi ambient i una agressió a la qualitat de vida dels ciutadans.

Al Ple del mes de maig reclamaré que l’Ajuntament es posi a fer feina de forma més eficient i eficaç per eradicar els abocadors incontrolats que reiteradament apareixen a la nostra ciutat, demanant que en determini les responsabilitats i procedeixi desprès, per via ordinària o de forma subsidiària, a la neteja urgent d’aquest espai per tal d’eliminar l’abocador de Son Rossinyol i tots els existents en el terme municipal de Palma.

Ja vos contaré si han rebutjat o no la meva proposició.

Miquel Angel Bloquejat

mrosamarques | 02 Maig, 2006 10:03

Miquel em sap molt de greu però, et puc assegurar que no vaig bloquejar intencionadament la teva IP. No sé el que va passar. Aquest matí he tingut de demanar ajuda per poder desbloquejar-te, fitxat tu, si sé manejar jo totes les possibilitats del meu bloc. T'agrairé em diguis si ja està resolt, per a la meva tranquilitat. Gràcies i disculpa les molesties.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb