PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

ENGUILLEM em comenta la manca d’espai a casa per poder separar les deixalles...

mrosamarques | 28 Abril, 2006 11:56

Estic d’acord amb tu. És un problema. No tothom té espai a ca seva per tenir tants poals. Tu has trobat un poal amb tres compartiments però, no és just que costi 190€. Les administracions haurien d’intervenir amb això i repartir poals i bosses adequats per a les distintes separacions de residus que hem de fer. També hauria d’esser obligatori que a totes les noves edificacions que es construeixen, com ja ho estan fent algunes constructores, al mobiliari de la cuina s’incorporés una zona per a la recollida dels fems que, no sol a ser inferior a tres espais. Les deixalles es llencen per uns forats amb tapes, dels que pengen unes bosses sota el taulell de la cuina. El PP ha votat en contra d’ampliar el nombre de punts de recollida selectiva, perquè diuen que ja ni ha una i la consideren suficient. Pel que fa a la creació d’una “Targeta de l’usuari” i premiar als ciutadans amb la reducció de la taxa d’incineració, d’acord al nombre d’usos que en facin de les deixalleries o punts de recollida, han dit que això es molt complicat. I jo em deman, com és que d’altres municipis ho fan?....les dificultats deuen esser per a tots igual?...és vera o no?

Recollida separada de fems orgànics (Resposta a en Miquel Angel)

mrosamarques | 28 Abril, 2006 11:07

En Miquel Àngel em demana si EMAYA recull per separat els fems orgànics mitjançant el sistema de recollida pneumàtica. Les bústies instal•lades poden recollir fems orgànics i inorgànics. El fulletó editat per EMAYA, diu textualment que a les bústies de fems orgànics, es poden dipositar: restes de menjar, branques, flors seques i productes biodegradables en general. I, a les bústies de fems inorgànics: paper d’alumini, cendres i burilles, restes de ceràmica i pedaços bruts. El que jo pens, és que el GOB denúncia que amb aquest sistema no es puguin separar les restes de menjar, dels altres residus. Això tampoc es pot fer amb els contenidors verds distribuïts per Ciutat. Jo sé de molts municipis de la península que ja fan aquesta separació però, no puc assegurar si qualque municipi de Mallorca també ho fa.

L’Ajuntament de Palma hauria d'aplicar bonificacions a la taxa d'incineració

mrosamarques | 27 Abril, 2006 11:10

Al Ple d’avui de l’Ajuntament de Palma he dut una proposta demanant que s’apliqui una reducció de la taxa de tractament de residus a tots aquells ciutadans que col•laboren en la separació i el reciclatge de residus i deixalles. Per dur-ho a la pràctica, es tracta de crear la “Targeta de l’usuari”. La distribució d’aquesta targeta permetria identificar i controlar el nombre d’usos, no el volum i/o els residus concrets aportats. I, en funció del nombre d’usos que els ciutadans fessin del serveis de recollida selectiva es podria beneficiar d’una bonificació fins a un màxim de l’11% i 12 usos anuals. Com que Palma, a dia d’avui, només compta amb un Centre de Recollida Selectiva, ubicat al Polígon de Son Castelló i un camió especial anomenat “Arco Iris”, servei que coneixen pocs ciutadans, he proposat també l’ampliació del nombre de punts de recollida selectiva, per tal de que es posin en servei deixalleries mòbils, mitjançant camions habilitats a la recollida de residus específics com: radiografies, pintures, sabates, bateries, dissolvents, tòners, etcètera, per apropar el reciclatge a la ciutadania. Crec que és important fomentar la col•laboració i participació de la ciutadania en la separació de fems i premiar les bones pràctiques pot ser una bona manera de fer-ho. Llàstima que l’equip de govern del PP no ho vegi igual, perquè ha votat en contra.

L'Ajuntament de Palma no dona exemple

mrosamarques | 20 Abril, 2006 16:43

Dic això, perquè actualment els residus de paper que genera l’Ajuntament, no es dipositen als contenidors de paper (color blau), és llencen a les bústies de recollida pneumàtica, que serveix només per als residus orgànics, resultant inútil per tant, la separació feta prèviament. Llavors, em pregunto, si l’Ajuntament s’ha autoimposat una sanció de les previstes a l’Ordenança Municipal de neteja, deixalles i residus sòlids urbans. No seria just, ni políticament correcte, que es sancioni a un ciutadà per no complir amb les ordenances i a l’Ajuntament no. Per altra banda, com pensa l’Ajuntament aconseguir la col•laboració de la ciutadania, si la pròpia administració municipal és la primera en no complir la seva normativa. Al Ple de la propera setmana, formulo una pregunta al equip de govern, demanant explicacions i els motius d’aquesta situació i, sol•licito alhora, quines actuacions pensa dur a terme per a solucionar aquesta qüestió el més aviat possible.

LA INEFICÀCIA DE L’AJUNTAMENT

mrosamarques | 19 Abril, 2006 19:46

És un fet que succeeix en massa freqüència. Els Decrets de tancament d’una activitat il•legal, s’eternitzen o no es compleixen. Què passa doncs? És que no es controlen, o només es fan per cobrir l’expedient? o sigui, donar tràmit a les denuncies, sense que al darrera hi hagi voluntat política d’aplicar amb rigor i equitat la normativa municipal. Des del 2 de març de 2005 l’Ajuntament ha estat incapaç d’aconseguir el tancament de la deixalleria de Son Anglada que, per aquesta incapacitat s’ha convertit en un abocador incontrolat de residus sanitaris, causant problemes d’insalubritat per a la ciutadania. Aquest abocador il•legal malauradament no és l’únic que hi ha a Palma i malgrat hem denunciat la seva existència i proposat el inici d’actuacions per part de l’Ajuntament aquest, no ha aconseguit eliminar-los definitivament. Al proper Ple demanarem explicacions a l’Ajuntament, a fi de conèixer de forma detallada i cronològica les actuacions i tràmits realitzats damunt l’abocador il•legal de Son Anglada, davant la més que evident ineficàcia de l’Ajuntament.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb