PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

PALMA VA BÉ !! Vos sona aquesta dita?

mrosamarques | 30 Març, 2006 15:29

Avui hi ha hagut Ple a l’Ajuntament de Palma. L’equip de govern ha votat en contra de tres propostes que vaig presentar. Els arguments que ens han donat per no aprovar-les, han estat els de sempre....que ja ho estan fent; que ja ho tenen planificat; però, la realitat és que rés de rés. En una d’elles, demanava que realitzessin un diagnòstic de les infraestructures viaries per localitzar tots i cada un dels punts on es formen bassiots quan plou i detectar a on hi manquen embornals o si hi han irregularitats en el asfaltat i manca de pendent del paviment que faciliti l’escorrentia de l’aigua de pluja. Si s’aprovava aquest punt, demanaven s’elaborés un Pla de Millora de les infraestructures viàries, planificant les actuacions a posar en marxa a la major brevetat i amb caràcter plurianual. Paciència doncs tot seguirà igual. Jo malgrat tot seguiré insistint.

L'honor i la responsabilitat de ser regidora de Palma

mrosamarques | 30 Març, 2006 11:09

Vull agrair els comentaris i la lectura que en feu del meu bloc a tots els qui hi entrau.La meva intenció ha estat i continua essent, compartir aquelles qüestions que crec poden millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans de Palma, per conèixer les vostres opinions. Coincidesc amb el comentari de "laseuplenadous" però vull dir-li que, com em conec un poc, el que sí estic segura d'esser, és una persona que estima Palma, que vol el millor per aquesta ciutat i que, des de l'Ajuntament faré el màxim, per aconseguir-ho, malgrat la utilització sistemàtica que en fa el PP de la seva majoria, encara que votin en contra d'iniciatives a favor dels drets i interessos de la ciutadania.

LES INCONGRUÈNCIES DE CORT

mrosamarques | 29 Març, 2006 10:09

Com s’entén que l’Ajuntament de Palma elabori Plans de Serveis i Qualitat de les platges, per una banda i per l’altra, EMAYA aboqui aigües residuals a la mar pel emissari situat a la desembocadura del Torrent Gros, en front de la platja de Ciutat Jardí? EMAYA sempre que s’ha denunciat ho nega però, en la darrera Comissió de Medi Ambient, se’ns va dir que fins a final d’any no es podrà fer el tractament terciari de tota l’aigua residual. La “macro depuradora” no està encara en ple funcionament i la del Coll d’en Rabassa no té prou capacitat per tractar la totalitat del caudal. Per tan, que és fa amb l’aigua residual que no pot ser tractada?. Només cal anar a la desembocadura del Torrent Gros i tothom veurà per a on se’n va l’aigua residual que no s’ha tractat. Una cosa és el que es planifica i l’altra el que es fa i, fa molts anys que a la Platja de Ciutat Jardí els usuaris i veïns del Coll d’en Rabassa s’estan queixant de la presència de brutor. Un altre signe de que aquesta platja no té les condicions que hauria de tenir, és la pèrdua de la Bandera Blava que atorga la Unió Europea.

POC A POC ANEM MILLORANT

mrosamarques | 28 Març, 2006 20:14

El passat divendres l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma va presentar un document que desenvolupa la incorporació de criteris de “compra verda” que seguirà en tot tipus de contractació de serveis i en l’adquisició de productes i que s’aprovarà al Ple d’aquest dijous dia 30. Estic bastant satisfeta, doncs aquest document és el resultat d’una proposta que vaig presentar al Ple del mes de juny de 2005 i va ser aprovada. La proposta pretenia, precisament això, que l’Ajuntament es comprometés a introduir polítiques de compra i contractació amb criteris mediambientals. Com tots sabeu, “compra verda” significa seleccionar els productes en funció de que tinguin un menor impacte sobre el medi ambient, com són els productes amb etiquetat ecològic o aquells productes que en el seu procés de producció no contenen substàncies perilloses i, utilitzar els productes que generin menys residus i siguin més eficients energèticament. Respecte de la contractació de serveis, es tracta d’introduir paràmetres ambientals en els Plecs de Clàusules de Contractació Pública Municipal que s’aprovin per a l’adjudicació dels concursos de consultoria, assistència, obres, serveis, concessions, etc.

22 DE MARÇ 2006 - UN DIA QUE POT SER HISTÒRIC

mrosamarques | 22 Març, 2006 13:33

Avui és un dia d’enhorabona per a tots els demòcrates. L’anunci d’alto el foc que ha fet ETA, ens omple a tots d’esperança però, hem de ser molt prudents i evitar caure en triomfalismes, doncs a partir d'avui s'obra un periode llarg i complicat però molt esperançador pel futur del nostre país. Tampoc hem de caure en el parany que ens vulguin posar els qui de la democràcia només en saben el nom i, precisament, en nom de la democràcia fan demagògia.

DIA MUNDIAL DE L’AIGUA

mrosamarques | 22 Març, 2006 09:59

El fet de que avui se celebri el Dia Mundial de l’Aigua, crec seria un bon exercici per a tots, recordar que l’aigua és un recurs natural molt important a la nostra vida i pensar què podem fer cadascun de nosaltres, a partir d’avui, per no malbaratar-lo. Se m’acut que un dia com el d’avui, és una magnifica ocasió, per fer-nos el propòsit de modificar alguns dels nostres hàbits per tal de contribuir a estalviar aquest recurs escàs. Hi ho podem fer !! Només cal que adoptem petites mesures com la que vos deia fa uns dies; instal•lar mecanismes d’estalvi als grifons i mecanismes de doble descàrrega a les cisternes dels inodors de ca nostra i, sobretot, tenir cura de tancar el grifó perquè no ragi més aigua de la que necessitem. Jo a més, com ja vos vaig anunciar fa uns dies, presento una proposta al Ple de l’Ajuntament de Palma de dia 30, demanant adopti diverses mesures que impulsin l’estalvi d’aigua en totes les edificacions de nova construcció i, perquè obri també una línia de finançament que serveixi d’ajuda a tots el qui, voluntàriament, vulgueu instal•lar els mecanismes d’estalvi que vos he xerrat.

L’AJUNTAMENT DE PALMA, UN ESPECTADOR PASSIU

mrosamarques | 21 Març, 2006 12:24

El dèficit d’infraestructures a Palma és tan important i afecta a tantes qüestions, que m’és difícil no fer-ne esment de tant en tant. En aquesta ocasió amb refereixo als problemes d’accessibilitat i mobilitat que pateixen els ciutadans/es de Palma. El Govern i el Consell Insular de Mallorca, semblen estar més interessats per les obres faraòniques de grans autopistes, que “llueixen” molt més, que les actuacions de menor envergadura, però imprescindibles per a millorar la mobilitat dels ciutadans de Palma. Entre tan, els veïns dels barris d’es Molinar i es Coll d’en Rebassa, han de seguir vivint d’esquenes a l’autopista de Llevant i suportar els embossos i els renous que provoca la congestió del transit als carrers d’ambdues barriades, perquè el Consell Insular no ha executat encara l’accés que els ha de permetre accedir a l’autopista de Llevant. A tot això, l’Ajuntament de Palma, on és? Què fa, perquè el Consell executi els projectes pendents que té amb la ciutat? Quan pensa millorar el servei de la línia 15 de l’EMT que passa per aquests barris i està sempre saturada? El Ple de desembre va aprovar per unanimitat una proposta que vaig presentar demanant a l’equip de govern de l’Ajuntament de Palma que instés al Consell a executar el projecte aprovat de construcció d’aquest accés.

HEM DE COMENÇAR PELS NINS I NINES !!!

mrosamarques | 16 Març, 2006 12:59

La millora generalitzada de la neteja de la ciutat ha de constituir un objectiu prioritari per part de l’Ajuntament, si a més, aquest objectiu inclou el foment de l’ús de les papereres entre el nins i nines de Palma, contribuirem també a la formació urbana de tots ells i a millorar els hàbits dels nostres ciutadans. Per tal dur a terme els objectius apuntats en el paràgraf anterior, crec necessària la instal•lació de papereres als parcs, places i zones de jocs infantils de tota la ciutat, que s’adaptin a l’ús dels infants. Les actualment existents estan situades massa altes. Els infants tenen una gran capacitat per aprendre i una gran facilitat per adoptar hàbits. Tots podem contribuir a millorar els hàbits de la ciutadania però, hem de facilitar la seva participació. Per això, he presentat una proposta a l’Ajuntament de Palma perquè instal•li papereres adaptades a l’ús dels nins i nines, als parcs, places i zones de jocs infantils de tota la ciutat. He tingut sort, l'equip de govern del PP hi ha donat suport.

NO MOS ENGANEM, L’AIGUA DE PALMA SEGUIRÀ ESSENT LA MÉS CARA

mrosamarques | 08 Març, 2006 11:57

La Batlessa Sra. Cirer ha anunciat que l’any que ve no aplicarà l’IPC a les tarifes d’aigua i això passarà per segon any consecutiu. Està bé aquesta decisió però, que ningú s’engani, l’aigua que consumim els palmesans/es continuarà essent la més cara del país. La continuarem pagant per damunt del que li costa a EMAYA i l’Empresa Municipal seguirà registrant beneficis en aquest servei de prop de 8 milions d’euros i això, és un autèntic abús. Aquest mes de març quedarà cancel•lat el préstec que fins ara hem pagat per l’anomenada “Operació vaixell” dels anys 1995/1996. No és de rebut que si EMAYA ja no ha de fer front a aquest pagament, segueixi repercutint-lo als rebuts de l’aigua i, molt menys si ja la paguem més cara del que ens toca. Per això, al Ple del mes de febrer varem proposar la revisió a la baixa de les tarifes i què va fer l’equip de govern del PP?, doncs rebutjar-la. Mala consciència els hi devia quedar quan ahir la Batlessa va informar que congelaria els preus pel 2007. Més endavant ja vos informaré, doncs tinc previst dur al Ple una nova proposta de revisió de l’estructura tarifaria d’EMAYA.

UNA "NOVA CULTURA DE L'AIGUA" ÉS POSSIBLE

mrosamarques | 07 Març, 2006 12:38

El dia 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua que aquest any gira en torn al tema "aigua i cultura". Aquest dia vol commemorar la importància que té l'aigua en la nostra vida i en la vida del nostre planeta. Nosaltres hem volgut contribuir presentant una proposta al proper plenari de l'Ajuntament de Palma, reclamant s'incloguin mesures que impulsin l'estalvi d'aigua, amb criteris que introduexin una "nova cultura de l'aigua", a l'esborrany de la futura Ordenança Municipal de foment de l'estalvi d'aigua que s'està redactant, com a conseqüència d'haver-se aprovat la seva elaboració el mes d'abril de 2005, a proposició del Grup Municipal Socialista. Les mesures que proposem adopti l'Ajuntament són: a) Instal.lació de mecanismes d'estalvi en els grifons i mecanismes de doble descàrrega dels inodors a tots els edificis de nova construcció. b) Creació d'una línia de finançament per tal de promoure la mesura anterior, amb caràcter voluntari, als habitatges ocupats. c) L'obligació d'instal.lar als nous edificis i hotels, sistemes per a reciclar l'aigua de la dutxa i ser utilitzada per alimentar les cisternes dels inodors. d) L'obligació d'instal.lar als hotels i als nous edificis de més d'un nombre determinat d'habitatges, sistemes i/o dipòsits per a recollir l'aigua de pluja per a regar els jardins. e) Elaboració d'un Pla d'individualització de comptadors que contempli ajuts a les comunitats de veïns, per tal de fomentar la seva instal.lació. Ja veurem si l'equip de govern del PP vota a favor de la proposta al Ple de dia 30 de març.

PALMA ÉS "UN GRAN BASSIOT"

mrosamarques | 02 Març, 2006 11:47

Aquests dies de pluja, haureu pogut comprovar com jo, que Palma és "un gran bassiot". Les darreres pluges han provocat la inundació de molts carrers, camins i places i, han fet palès la manca de infraestructures bàsiques com embornals i el mal estat del paviment dels carrers. L'asfalt del paviment dels carrers és irregular i això afavoreix la formació de bassiots. A més no té el pendent necessari per facilitar que l'aigua s'escorri pels embornals si n'hi han. Una ciutat eminentment turística com Palma, no pot quedar en evidència per la pluja d'un parell de dies. Fa anys que l'Ajuntament no inverteix el necessari en el manteniment i millora de les infraestructures de la ciutat, són obres que "no llueixen", el problema és que quan plou, només quan plou, es nota que les coses no se fan bé. Al plenari d'aquest mes de març, proposarem un nou diagnòstic de la infraestructura viària de la nostra ciutat, que ha de desembocar en un Pla de Millora de les Infraestructures Viàries que, amb caràcter plurianual, s'ha de posar en marxa a la major brevetat.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb