PALMA a cop d'ull

Un portal per a opinar

ALGÚ POT ADMETRE QUE L’AJUNTAMENT INCOMPLEIXI LES SEVES PROPIES ORDENANCES?

mrosamarques | 14 Octubre, 2005 11:58

La grua municipal deixa cotxes abandonats a la via pública per saturació de l’espai habilitat al velòdrom i també del dipòsit municipal de Son Toëlls. Les denuncies de cotxes abandonats son freqüents per part de la ciutadania i aquest fet de manca de solidaritat i civisme, perjudica la qualitat de vida dels veïns de determinades zones de la ciutat. L’existència de cotxes abandonats suposa un risc d’insalubritat, la majoria de vehicles acaben destrossats i conformen un munt de deixalles i brutor a la via pública. El mes de novembre de 2004 i a proposta del grup socialista es va aprovar per unanimitat, la modificació de l’Ordenança Municipal de Neteja, Deixalles i Residus Sòlids Urbans, amb la realització de campanyes de conscienciació, al no estar tipificat l’abandonament de vehicles al carrer, com una infracció. Fins al dia d’avui l’Ajuntament ha incomplert aquest acord i està clar perquè, doncs és el propi Ajuntament el qui abandona els cotxes al carrer per falta d’espai al dipòsit municipal, amb una actuació que només puc qualificar d’irresponsable. Amb quina autoritat política i moral pot fer complir i aplicar a la ciutadania les Ordenances Municipals que ell mateix ha aprovat?.

LA BRUTOR A PALMA S’HA D’ACABAR

mrosamarques | 10 Octubre, 2005 18:32

El fet que Palma no es trobi entre les ciutats més netes del país, ha de fer reflexionar als responsables municipals de la neteja de Ciutat, en aquest cas EMAYA, i revisar a fons el servei que s’està fent, avaluant els resultats actuals i quines modificacions s’han d’introduir per tal que la qualitat del servei de neteja sigui eficaç i equilibrat per al conjunt de la ciutat. El tema de la brutor és una de les principals queixes que manifesten els ciutadans i el Pla que va anunciar l’Ajuntament de Palma pel 2004, no ha donat els resultats esperats. Un 15% de les rutes manuals queden sense netejar. Els recursos humans i mitjans materials són encara insuficients i no es corresponen amb l’augment de població que ha experimentat Palma en els darrers anys. Des d’EMAYA es demana la col•laboració ciutadana, que estic d’acord és absolutament imprescindible i necessària però, com aconseguir-la si els que tenen la responsabilitat i l’obligació de mantenir neta la ciutat no són capaços d’oferir un bon servei, ni de posar en marxa campanyes de conscienciació ciutadana, ni de disposar els elements suficients i indispensables que promoguin la seva cooperació. Des de que soc regidora i a través del grup municipal socialista, no he deixat, ni deixaré de demanar i presentar propostes al Ple de l’Ajuntament per tal de aportar solucions i la meva col•laboració per fer que Palma sigui, una ciutat neta, amable i amb millor qualitat de vida. Al Ple del mes de setembre vaig demanar la incorporació de més sistemes de neteja mecanitzats.

MENYS TUDAR DOBLERS PÚBLICS I MÉS ANAR PER FEINA

mrosamarques | 03 Octubre, 2005 12:24

El fortí de la Torre d’en Pau, havia de ser una zona verda, aquest és el compromís de l’Ajuntament de Palma quan va rebre aquest espai lliure. El barri del Coll d’en Rabassa està mancat d’equipaments i infraestructures com a la majoria de barris de Ciutat i sobretot, no li sobren ni locals per a les entitats de la barriada, ni espais lliures públics per als ciutadans/es. En canvi, la Torre d’en Pau s’està deteriorant per manca de manteniment de l’Ajuntament i, fins i tot, va expulsar a les entitats del barri, privant-les de l’ús del recinte i impedint que els veïns del Coll d’en Rabassa en poguessin gaudir. L’Ajuntament té en projecte la construcció d’un Centre d’Interpretació del Parc Nacional de Cabrera, centre que ja s’està construint a Ses Salines i no crec raonable tudar doblers públics per crear duplicitat d’instal•lacions, quan estam faltats d’espais lliures i zones verdes. Crec que no es pot governar d’esquenes a la gent i molts menys tudar doblers innecessàriament. Al Ple de dijous passat vaig proposar el retorn de l’ús de la Torre d’en Pau per a la barriada i la resta de ciutadans de Palma.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb